Jag har köpt

en symaskin! På Ikea. Hade ingen aning att det såldes symaskiner där. Men det gjorde det. Och jag köpte en. Nu ska jag ju bara börja sy igen. Har nog inte gjort det på säkerligen 6 år. Ojdå, känns som igår, men det visar sig! Billig och enkel är den i alla fall. Det räcker för mig!

image124

The Outfit

Påpälsad, i ordets rätta bemärkelse, och redo för en fika på stan. Bråttom bråttom. Här kommer outfiten för idag. Later!



Tröja - H&M
Strumbyxor - Lindex
Skor - Second Hand
Päls - Second Hand
Oops, har glömt att sätta på mig mina smycken: Klocka och ring tillkommer=)

Salt + Vatten och lite annat!

Joo, min favorit hårprodukt är saltvattensprayen. I alla fall när jag hade längre hår=) Väx, väx! För några år sen använde jag en saltvattenspray från H&M, deras egna märke. Helt plötsligt försvann den från hyllorna och några tårar fälldes...nåja, nästan i alla fall=) I vilket fall som helst, så hittade jag den häromdagen igen. Etiketten ser lite annorlunda ut och den luktar inte likadant, men jag hoppas att innehållet fortfarande är lika bra. Har nämligen inte hunnit använda den än, men snart så! Och det bäst av allt är att den kostar 39 kronor! Hur bra är inte det??

Andra hårprodukter som står i badrumshyllan och som mitt hår gläds av är dessa:
REF Root to top, mousseaktig konsisten som man sprayar i hårrötterna för volym.
Klassikersprayen, Elnett, men just den här med gul etikett längst ned är för torrt och skadat hår.
Schwarzkopf professional OSIS Dust it,  puder för volym och  matt effekt i hårbotten. Gnuggas in.
 Schwarzkopf professional, BC hairtherapy, rescue repair. Hårinpackning som doftar gudomligt.

Och, till sist, ett silverschampo som jag tyvärr inte har en bild på. Det är i alla fall MATRIX, so silver. Sliter inte på håret och är extremt prisvärt.
Later!

Städning

Nu är det städa som gäller för mig i ett par timmar framöver. Återkommer snart med ett tips om en av mina favorithårprodukter, hur billig och bra som helst=) Later!

Dagens shopping

Idag kom jag över ett par boots som, enligt mig i alla fall, är hur tuffa som helst. Mycket snyggare på än på fotot måste jag meddela=). Som jag tidigare skrev tänker jag använda de till bl.a. blommiga korta klänningar/tunikor och grovstickade tröjor. Fyndades second hand på Röda korset. Vidare hittade jag en "fadead" blus, som starkt påminner om Velours fina tee, i alla fall färgmässigt, för...hör och käpna 50 kronor. Lager 157 har utförsäljning här nämligen=). Köpte även två stickade oversized tröjor på H&M, båda på rea. Den svarta har jag i grått sen tidigare. En riktig fynddag med andra ord=) Fick även med mig lite hårprodukter efter frisörbesöket. Jag MÅSTE SLUTA HANDLA!

Jo men visst..

..har jag lyckats shoppa igen...Jag kan verkligen inte hålla i plånboken. Bl.a. second hand igen. Fyndat hur tuffa MC-boots i lite 90-tals anda, trubbig tå, bruna med spänne. Helst kommer jag att bära de tillsammans med blommig klänning eller lång grovstickad tröja! Visar en bild senare=)
Måste iväg på några ärenden igen alldeles strax. Ha det bra så länga!

The Outfit

God morgon, nu har jag varit uppe ett tag, är vanligtvis inte morgontrött, men idag...Ska till frisören strax, tid kl.9, i tidigaste laget=(. Kan inte tänka just nu, har inte fått kaffe än. Här kommer en dagens outfit så återkommer jag lite senare när hjärnan är på plats! Later!
image103
Tröja - Cross
Klänning - H&M
Boots - Wedins
Basker - Indiska
Över detta blir det nog ponchon från indiska! 

Second hand shoppat

Klart man inte kom hem tomhänt, det vore ju illa=) Myrorna hade fått rejäl påfyllning på jackavdelningen. Pälsar fanns det en hel del av och självklart så hittade jag en. Liiiite stor, men det går nog att fixa. Ska försöka ta ett foto med den på imorgon. Hittade även en mysig stor stickad kofta, som jag faktiskt måste säga är finare i verkligheten än på bild=)



The Outfit

Lite ovanlig outfit idag måste jag säga, har plockat fram saker som inte har använts på länge länge, det mesta i outfiten i alla fall! Nu måste jag till biblioteket och till myrorna är det tänkt. Later!


Kofta - Lindex
Body - Only
Jeans - Acne Hex
Halsduk - H&M
Skor - La redoute
Trench - H&M


Håret

Imorgon är det dags för frisörbesök. En klippning blir det inte tal om, för jag vill ju bara att det ska  växa nu. Snabbt! Däremot är färgen katastrofal. Utväxt till tusen och inte riktigt den nyansen jag vill ha. Är ute efter mer isiga, askiga toner. Så här ser jag i alla fall ut nu, den nakna sanningen=) De 2 första bilderna är resultat av  när jag råkade somna med blött hår, lyckat. Därefter själva utväxten och de 2 sista bilderna är efter att jag plattat det. Skulle vilja ha färgen i stil som Reese har på omslaget i sista numret av ELLE. Eller nåt!



Psst...är egentligen väldigt sugen på att bli riktigt mörkhårig, men vågar inte riktigt=( Det skulle ju ta en evighet att bli ljus igen, är mitt resonemang=)

Tema

Jag tänkte att jag skulle börja med något slags tema på den här bloggen. Dels så tänkte jag mig en som rör mina egna kläder, men också en outfit som jag tar fram från en viss kedja/butik, exempelvis H&M outfit, Topshop outfit, Indiska outfit och så vidare. När det gäller det förstnämnda temat, med mina egna kläder, så tänkte jag att jag skulle börja med något som jag tänkte kalla för "favoriter i garderoben" och sen då ha olika teman på dessa, exempelvis, skor, väskor, jackor etc. Tror faktiskt att jag gör det, ska bara klura ut när och hur ofta! Later!

Väskfavoriter på ASOS

Rope Handle ShopperPatent Rope Handle ShopperASOS Premium Leather Patchwork ShopperWhipstitch Folded Shopperasos.com


The Outfit

Då bär det av ner till stan, ska kika lite i vissa butiker, men framförallt ska jag äta lunch och bara vara denna mysiga söndag. Lite av en mysoutfit också=) Later!



Jacka - Zara
Tröja/klänning - Resteröds
Gummistövlar - Viking
Halduk - H&M Trend
Väska - Köpt i Dubrovnik

Sliten...

Ja, idag är jag allt annan än pigg, icke så trevligt. Det var desto trevligare igår. Nu ska jag lägga mig i soffan och se på några avsnitt av Prison Break. Därefter måste jag ta tag i mig själv, göra mig i ordning och hit the town. Fika står då på schemat och så ska en kofta på Lindex spanas in....Later!

Kvällens outfit

Ikväll är det utgång och då ser jag ut så här!

image84

Tee - Velour
Kjol - H&M
Strumpbyxor - Lindex
Skor - Nitpumps, gjort själv!
Smycken - en salig blandning
Till detta blir det min lilla pälsjacka och en liten kuvertväska! Later!


The outfit

Nu ska jag, pojkvännen och lillebror åka och hälsa på mina farföräldrar. Kommer inte tillbaka förrän i eftermiddag. Tills dess kommer det en dagens outfit, det kommer dock att bli en till senare då det blir utgång ikväll! Ha en bra lördag så länge! Later!



Kofta - H&M L.O.G.G
Tee - Tiger of Sweden
Shorts - Avklippta gamla jeans
Kappa/Rock - H&M
Halduk - Från Vingåker
Boots - Wedins
Väska - Köpt i Dubrovnik

Detta ackompanjeras eventuellt av detta nedan=)

Pälsmössa - H&M herr

Shoppat

Detta blev införskaffat på Vingåkers factory outlet igår!


Har varit ute efter en randig, färgglad stickad tröja. Ville egentligen ha en från Benetton, men i Göteborg fanns den inte i min storlek dessvärre, men den här var ett utmärkt substitut! Passar bra till det mesta!
Den blåa tröjan, eller klänningen som jag tänker använda den som, kommer från Resteröds och är egentligen en herr undertröja=)
Orangea halduken är underbart skön och väldigt lång. Hur mysig som helst och kostade bara 99 pix!

Självklart...

...blev det mera shopping idag. Hur skulle det se ut utan, menar jag=). Vi besökte, som sagt, Vingåkers factory outlet och där fanns vissa fina saker, dock tyckte jag att det fanns mycket mer fina killkläder än tjejkläder! Visar dagens skörd imorgon bitti. Nu blir det filmkväll och kanske lite godis=) Later!

The Outfit

Idag blir det återigen butikbesök. Ska till Vingåker och dess factory outley med lillebror som är här och hälsar på över helgen. Han gillar också kläder=) Här kommer i alla fall outfiten för idag. Hörs igen senare! (med kanske något mer att visa upp, fy)

image76image77
Kavaj - Second Hand
Tee - La Redoute
Jeans - Acne
Skor - Skopunkten
Halsduk - Jättegammal
Hatt (på första bilden) - H&M Trend
Halsband - H&M
Ring - Lindex

Blir nog något mer under kavajen, för det är iskallt här i Örebro!

Shoppat!

Som bekant var jag ju i Göteborg igår och strosade runt. Hittade mycket fint, men köpte långt ifrån allt. Favoriterna var i alla fall Velour, Acne, en second hand butik med underbara kläder, skor och väskor som heter Rag Time, Monki, Zara och så naturligtvis H&M Trend=). Gårdagens skörd blev i alla fall det som följer nedan och även jeansen som jag har på mig i dagens outfit.
image72
Hatt, som ser ut son en ridhjälm=), från H&M Trend
image73
Kort, tajt, långärmat fodral, med lite vidare ärmar, från Zara!
image74
Och ja, självklart blev det katten, från Velour. Hittade även enn annan i liknande modell, men den var fadead, eller hur man nu säger, ljusare upptill och mörkare och mörkare nertill. Men jag fick hejda mig=)
image75
Och så femtioelfte skoparet på bara några månader=D, men är det billigt så är det, från Skopunkten.

Och så som sagt blev det ett par Acnejeans som jag har på mig på dagens outfit.

Lite påsar...

Ja, tillbaka i Örebro, några påsar med innehåll rikare. Lägger upp bilder på dagens shopping imorgon bitti, tills dess blir det en ledtråd. Hmmm, vad kan detta tänkas vara=)? Så länge, natti natt!

image71

The Outfit

Idag bär det av till Örebro igen, via Göteborg. Blir ett stopp i Götet på några timmer tillsammans med lillebror. Hmm, undrar vad jag komer att göra i Göteborg=) Det oundvikliga, s----a=).  Hörs ikväll! Fruktansvärd, fruktansvärd bild, skyller på tidsbrist!

image70
Kofta - Lillebrors från MQ
Klänning - H&M Trend
Boots - Wedins
Halsduk - Åhlens
Jacka - Zara

The Outfit

Den långa dagen är här. 16 timmars jobb, puh, men det är ju faktiskt bara en dag=) Kallt här på västkusten idag, därav min lager på lager outfit. Ju längre tiden gick desto fler plagg bylta jag på mig. Ha en underbar dag!



Linne/klänning - Monki
Tee - Monki
Strumpbyxor - ?
Mössa - Indiska
Poncho - Indiska
Skor - Converse
Ackompanjeras senare av skinnjackan från Zara, har inte så mycket till val utan min gardeob=), men snart så!

AA

Lång ska den vara. Tröjan jag länge varit på jakt efter och som jag dessutom tror mig ha hittat nu. Har saknat en lång, vit, tight, långärmad tröja, helst med knappar, som jag vill bära till strumpbyxor och en oversized herrväst. Funkar till boots lika bra som till heels. Till vardags som till fest! Den är funnen på American Apparels hemsida. Vet däremot inte hur jag ska få den. Skickar dem till Sverige? Är butiken i Stockholm den enda som finns i Sverige? Hmmm..Vill ha!

image63

AA har för övrigt mycket godis för ögat. Som till exempel dessa nedan, som jag inte skulle tacka nej till!

image64image65image66image67

Update: De skickar till Sverige, blir en beställning på några tröjor till helgen. Lätt!



Pssst

Okej, nu är det så här att jag har en hemlighet jag måste få berätta. Jag är beroende! Där. Då var det sagt. Svart på vitt. Föremål för mitt beroende är TIDNINGAR. Eller snarare modemagasin som vi fint kan kalla dem. Jag spenderar åtskilliga kronor varje månad på dessa pappersark. Utan någon ångest överhuvudtaget. Men det är svårslaget att krypa upp i soffan under en filt, thé och en färsk tidning. Ett hälsosamt beroende är vad jag skulle vilja kalla det! Så, nu har jag övertygat mig själv att det är ok. Snart ska jag krypa upp i soffan under en filt, thé och en färsk tidning...

The Outfit

Snart är det åter jobb, ganska skönt faktiskt. Det som dock inte är så skönt är att vara ifrån sin garderob. Man blir ju så begränsad och fantasilös med en liten resväska=(. Ilandsproblem som dock kommer att vara åtgärdade när ja kommer hem igen på torsdag eller fredag, så man ska väl inte klaga=) Här kommer i alla fall dagens, med en liten färgklick! Inte så vanligt.



Jacka - Zara
Väska - Saddler
Kofta - Mormors gamla
Tee - H&M
Skärp - H&M barn
Leggings - Gina Tricot
Skor - Converse

Budgetpaljett

Det verkar vara många som är ute efter en flott paljettklänning. H&M har fått en klänning/linne (längd 65 cm i storlek M) för ynka 198 kr. Förutom färgerna nedan, finns ytteliggare en. Blå. Värt att spana in är den åtminstone. Coctaillsugen blir i alla fall jag när jag ser den.
image57image58

Yipppie yey

Det blev visst inget 16 timmars pass idag. Och inte heller imorgon! Det börjar först på onsdag vilket innebär en endaste dag för mig. Jag är inte alltför sur för det=)! Fast pengar är ju alltid bra... Återkommer med ett vettigt inlägg snart, måste bara få läsa klart Läckberg boken, dör av nyfikenhet gör jag ju! Later

The Outfit

Nu bär det av till jobbet där jag kommer att tillbringa många långa timmar. Men det går nog bra! Det här har jag på mig idag, det gäller ju att vara bekväm med tanke på det ovanstående. Ha en utomordentlig bra dag!


Lång, längre, längst

De närmsta 3 dagarna kommer jag att jobba löjligt långa 16-17 timmars pass, så av naturliga skäl blir det inte så många inlägg under den tiden. Ska i alla fall försöka lägga in outfiten på morgonen! Nu, sängen! Eller nä förresten, ska läsa lite i min "maraton-Läckberg-läsning". Later!

Min...ja snart i alla fall!

Denna, som det ser ut nu, ska införskaffas till veckan. Kommer från Velour. Är den inte helt underbar, så säg!? Mjauu
image53

The Outfit

I eftermiddag blir det förhoppningsvis lite ändring på denna bloggens layout. Hoppas hoppas! Har lite ärenden att uträtta innan dess, men här kommer i alla fall min outfit för idag.

image51

Lacktights - Cubus
Tröja - H&M L.O.G.G
Halsduk - Åhlens
Skor - Converse
Smycken - Salig blandning från Glitter, Cocoo och Lindex
Jacka - ej på bild, men det blir en svart second hand kavaj

Skulle jag kunna få

Har kollat efter skor med rågummisula ett bra tag nu. Helst skulle jag vilja ha "originalen" från Marc Jacobs, men då de tyvärr ligger över min budget, har jag fått söka vidare. Nu har jag hittat två olika par jag skulle kunna tänka mig. Kan dock inte bestämma mig för vilka jag tycker är finast. Är det dessa från Nilson eller dessa från Vagabond? Hmmm.

Burrr

Idag har det varit ohyggligt kallt. Vad skulle då bättre passa om inte en tjock och snygg jacka. De midjemarkerade täckjackorna verkar vara på ingång, så varför inte en sådan. Monki har en som ser fin ut, men väl på är den lite för oversized. Laredoute, nedan, har en som jag tycker är lite fulsnygg, men som kan funka om man bär den rätt! Finns i en längre och en kortare modell OCH i flera färger.
Vad tycker ni?



Fynd

Idag trodde jag det var fysiskt omöjligt för mig att kunna shoppa. Jag hade fel. Efter att jag blev hämtad vid tågstationen stannade vi för att köpa mat, då passade självklart jag på att slinka in en snabbis på H&M. Där hängde denna sak alldeles ensam och bara ropade på mig (från HM trend som för övrigt inte finns i den här butiken) Snäll som jag är och billig som den var, var jag ju tvungen. Håll i hatten...98 kr + 10%  avdrag= nästan gratis! Sånt kallas fynd. Tror den bli jättesnygg till stooor kofta och boots! Ska dock sy upp den lite, det är liiite nattlinnevarning över den för tillfället.


image49

The Outfit

Bråttom, bråttom, därav bilden. Har en känsla av att tåget inte lär vänta på mig...Nu bär det av till västkusten, till la familia, men ska försöka uppdatera därifrån snarast. Ha en bra dag!

image48

Jacka - Zara
Tee - H&M Organic
Leggings - Gina Tricot
Mössa - Indiska
Halsduk - H&M
Boots - Wedins
Väska - Saddler

Kvällsgöra

Prison Break är det som står på schemat ikväll, måste igenom resten av säsong 2 innan 3:an startar nästa vecka. Blev ingen outfit idag, har varit inne hela långa dagen. Blir dock en tidig imorgon bitti, innan tågfärd mot västkusten.

Later!
image46

Less is more...

...är någonting jag EGENTLIGEN alltid befattar mig med, dock inte den här gången. Hittade slutligen nitarna jag var ute efter och påbörjade omvandlingen av ett par svarta simpla lackpumps. Nitarna blev bara fler och fler och så här såg omvandlingen ut. Rätt nöjd med resultatet blev jag ändå.

image45

Modell större

Och vem var det som sa att väsktrenden övergår från jätteväskan till den mellanstora modellen....=)??

Paris - Stella McCartney, bild 7

Bild från elle.se

Favoriter

Mina två absoluta utländska favoritdesigners är Stella McCartney och Chloé. Har alltid varit, kommer nog alltid att vara. Alltid. Deras höst/vinterkollektioner för 2007 har en hel del gemensamt; de rena, raka, enkla linjerna och färger som svart och grått med en accentfärg, i dessa fall chockrosa och orange.
Kan jag även tillägga att jag ÄLSKADE Chloé när Stella McCartney var chefdesigner vid det franska modehuset!?! Det var nog under den tiden kärleken började spira mellan mig och dessa två. Här kommer ett litet urval av de respektive kollektionerna. Hade kunnat trycka upp alla, men lite begränsningar får man väl ändå ha.

Stella McCartney
Paris - Stella McCartney, bild 1Paris - Stella McCartney, bild 4Paris - Stella McCartney, bild 9Paris - Stella McCartney, bild 10Paris - Stella McCartney, bild 12Paris - Stella McCartney, bild 15Paris - Stella McCartney, bild 21Paris - Stella McCartney, bild 31Paris - Stella McCartney, bild 36Paris - Stella McCartney, bild 41

Chloé
Paris - Chloé , bild 1Paris - Chloé , bild 3Paris - Chloé , bild 8Paris - Chloé , bild 10Paris - Chloé , bild 12Paris - Chloé , bild 14Paris - Chloé , bild 32Paris - Chloé , bild 38

Bilderna kommer från elle.se

The Outfit



Båda överdelar - HM
Leggings - Gina Tricot
Halsduk - Åhlens
Skinnjacka - Zara
Väska - Saddler / Sisters
Lackstövlar - Vagabond

Nu ska kompis mötas upp för stanbesök, bl.a. myrorna!

Vilken nit!

Dagens lilla skörd kommer från HM (barn) respektive Glitter (reafynd 30kr). Sweet!


The Outfit



Tee - Vintage 55
Väst - L´ecole National
Jeans - Sass and Bide
Halsduk - Åhlens
Parkas - Tiger of Sweden
Skor - Skopunkten
Väska - La Redoute


Ja just det..

Från och med idag börjar vi med dagliga outfitsuppdateringar. Stan ska få en snabb visit av mig alldeles strax, men efter det så är det detta nedan som står på schemat. Later!
image33


Resten av outfitsen

 

Budgetskor

Din sko 380:-          Skopunkten 399:-            La Redoute 329:-


Nitjakt

Har letat överallt efter vanliga nitar, guld eller silver, spelar ingen roll, men kan inte finna några. Har ett par svarta lackpumps som jag är sugen på att göra om. Måste gå på jakt imorgon igen, jag ger mig inte. Någon som har tips? Ytterst uppskattat i så fall!

Håll inte igen för all del....

I valet och kvalet huruvida jag skulle starta en blogg eller ej, har jag tagit lite outfitbilder. Har tänkt på det i snart ett år och nu var det dags. Blixten är mitt andra namn...Det handlar inte om så värst många outfits, men jag lägger upp de ändå. Det är långt ifrån bra kvalitet på bilderna, men håll till godo...

Ooops, det blev visst en del och fler finns det, lädder upp resten imorgon.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0